AL JAZEERA BALKAN

 Al Jazeera Balkans donosi regionalne i globalne vijesti, a o regiji izvještava gledaoce koji prate programe Al Jazeera Media Networka u svijetu.


Al Jazeera je pokrenuta 1996. godine kao prvi nezavisni arapski informativni kanal u svijetu. Deset godina poslije, u novembru 2006. Al Jazeera je pokrenula program na engleskom jeziku.  Bio je to prvi takav globalni program koji se emituje sa Srednjeg Istoka.
U novembru 2011. Al Jazeera je pokrenula program na Balkanu. Al Jazeera Balkans je  postala prvi kanal Al Jazeera Media Networka koji emituje program na nekom drugom jeziku, osim engleskog ili arapskog. Al Jazeera Balkans emituje vijesti i aktuelna zbivanja za gledaoce u regiji, uključujući Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Sloveniju. Kanal osim centralnog studija u Sarajevu, ima  i regionalne centre u Zagrebu, Beogradu, Skoplju i Podgorici, dopisnike u  Prištini, Nišu, Banjoj Luci, kao i Washingtonu, Londonu i Briselu, a koristi i globalnu mrežu dopisništava Al Jazeera Media Networka.
Al Jazeera je prva globalna medijska kuća koja je došla na ove prostore, postajući prvi regionalni news kanal. Osim svjetskih, donosi i svoje veoma visoke standarde, između ostalog, tačno, brzo i objektivno izvještavanje. Al Jazeera donosi i reputaciju beskompromisnog i hrabrog izvještavanja, po kojem je poznata u svijetu.
Al Jazeera Balkans je u vlasništvu Al Jazeera Media Networka – multimedijskog i multinacionalnog konglomerata koji u svom vlasništvu ima sve news kanale Al Jazeere, nekoliko specijalizovanih programa (od dokumentarnih do dječijih) te mrežu globalnih prestižnih sportskih programa - beIN. Informativni programi Al Jazeere trenutno posjeduju 82 centra širom svijeta, što ovu mrežu čini najvećom u svijetu nakon BBC-ja. 
Za gledanje je potreban IE, GoogleChrome, Edge ili Safari explorer.
Klik na PLAY I onda sačekajte 10-25 sec. da se kanal pokrene...


TVBOSNA - AL JAZEERA BALKAN - N1 BIH - N1 HR - BHRT 
LIVE 1 - LIVE 2 - LIVE 3 - LIVE 4 - LIVE 5 - LIVE 6 - LIVE 7 - LIVE 8

Disclaimer: Svi TV streamovi su preuzeti sa domaćih i inostranih servera i oni su odgovorni za kompletan sadržaj.  Na kanalima na našem sajtu se ne nalazi sadržaj tih TV kanala, već samo linkovi ka tim kanalima.